Масло сандалового дерева фотоСандалове масло є ефірним маслом, яке отримують з східно-індійського або білого сандалу. Це дерево роду Сантал, що відноситься до сімейства санталового. Батьківщиною сандалового дерева є Східна та Південно-Східна Індія, а також деякі острови Малайзійський архіпелагу.

Сандал є вічнозеленою рослиною висотою до 10 метрів і більше метра в діаметрі. У зв’язку з масовою вирубкою вважається зникаючим видом.

Масло сандалового дерева

Для вилучення сандалового масла використовують дерева, які досягли тридцятирічного віку. Масло витягується як зі стовбурів, так і з кореневої системи дерев, методом парової відгонки.

Масло сандалу є густим і в’язким, колір від світло-жовтого до темного і навіть коричневого. У якісному маслі міститься до 90% санталола, який обумовлює аромат сандалу. Санталол — спирт, розчинний у мінеральних маслах і етанолі. Погано розчинний у гліцерині і не розчинний у воді.

Крім сандалового дерева, що росте в Індії, до сандаловим порід відносять ще й деякі дерева, які ростуть в Австралії, Америці та Африці. Із цих порід дерев також добувають олію, проте від ефірного сандалового масла, воно відрізняється іншим хімічним складом та іншими цілющими властивостями.

Масло сандалового дерева використовувалося і використовується в Індії, Єгипті, Китаї тисячоліттями. Сьогодні воно не менш популярне, але на більш широкому географічному просторі.

Застосування масла дуже широке: косметика, парфумерія, медицина, ароматерапія, медитація, культові обряди. Бактерицидні та протизапальні властивості даного продукту дозволили активно його використовувати в косметології.

Масло, як компонент, допомагає розгладжувати дрібні зморшки, благотворно впливає на стан шкіри і волосся, ефективно використовується при лікуванні вугрової висипки, екзем та деяких грибкових захворюваннях, знімає набряки під очима. Сандал є найпотужнішим афродизіаком.

Масло сандалу купити можна в аптеці або у великому супермаркеті, у відділі косметології, або в спеціалізованих магазинах. Варто відзначити, що масло сандалового дерева коштує не дешево, і зустрічається багато підробок. Аромат справжнього масла не може бути різким, а колір повинен бути однорідним без градуювальних відтінків. Якщо капнути масло на папір, то хвилин через 8-10 воно повинно випаруватися, або залишити легкий слід.

Якщо Ви є власником цього товару, рекомендуємо випробувати його.

Можна почати з простих рецептів, наприклад, прийняти розслаблюючу ванну.

Коли Ви побачите, наскільки ефективні наші поради, обов’язково спробуйте і більш цікаве використання ефірного масла для обличча або волосся, або для спільного проведення часу.

Застосування масла сандалового дерева

Масло сандалу є потужним афродизіаком. Це сильний еротичний стимулятор, здатний усунути зайву сором’язливість і статеву холодність. У той же час аромат сандалу здатний підвищити чоловічу потенцію, що дозволяє уникнути вживання хімічних препаратів.

Спільне застосування, в тій чи іншій формі сандалового масла (наприклад, аромалампи, інгаляції), дозволить урізноманітнити статеве життя втіленням різних статевих фантазій.

Масло сандалу позитивно впливає на емоційний стан людини. При появі негативних реакцій на конфліктні та стресові ситуації, ефірна олія приносить релаксацію і заспокоєння.

Відео: Масло сандалового дерева